5 redenen waarom een podcast jouw ideale marketingtool is

by | nov 28, 2019 | Blog

5 redenen waarom een podcast
jouw ideale marketingtool is

Door Hotel De Reiskoffer | Leestijd: 2 minuten

Je wilt jouw onderneming op de kaart zetten, je wilt jezelf neerzetten als expert en je kennis delen. Je wilt een band opbouwen met je (potentiële) doelgroep. Heb je al wel eens gedacht aan een podcast als marketingtool?

Laten we bij het begin beginnen: Podcasten, wat is dat?

Nadat het een hit werd in Amerika heeft het Podcasten ook Nederland bereikt. Een podcast is een geluidsfragment dat 24/7 online te beluisteren is. Een soort radio, maar dan bepaal je zelf wat, waar én wanneer jíj iets wil horen. Podcasten is eigenlijk “radio on demand”.

Waarom een Podcast als Marketingtool?

  1. Jij bent de expert

In een podcast kun je laten horen welke kennis je in huis hebt, op een persoonlijke manier. Telkens weer snij je een onderwerp aan waar jíj in thuis bent. Je ontpopt jezelf op een inspirerende manier als expert.

  1. Pure communicatie

Een podcast is puur en intiem. Je komt via de oortjes van je potentiële klant binnen. De luisteraar sluit zich volledig van de buitenwereld af om even ‘in contact’ te zijn met jou. Geen stoorzenders, geen ruis. Ze horen jouw stem en dat geeft de luisteraar het gevoel dat ze jou echt ‘kennen’. Hierdoor creëer je meer vertrouwen.
 

  1. Vergroot je netwerk

Door je te ontpoppen als expert weten potentiële klanten je voortaan te vinden.
Ze houden je in de gaten, want ze willen graag weten wat je nog meer te delen hebt. Op deze manier timmer je niet alleen aan je netwerk, maar bouw je ook een band op met je doelgroep.

  1. Je bent uniek

Nog niet veel ondernemingen gebruiken een podcast als marketingtool, je bent dus uniek. Je valt daarmee op en zet jezelf neer als vernieuwend. Het helpt je te onderscheiden van je concurrent.

  1. Sluit aan bij onze ‘multitask-cultuur’

De luisteraar is vrij om de podcast te luisteren wanneer hij wilt. Ook tijdens het doen van boodschappen of onderweg in de auto. Dat maakt deze marketingtool helemaal van nu.

Ik wil podcasten, maar hoe dan?

Oké, je bent overtuigd en je wilt een podcast maken, maar hoe dan? Waar begin je? Welke apparatuur heb je nodig? Hoe publiceer je de podcast en hoe zorg je ervoor dat je gevonden wordt?

Sinds kort kun je bij De Reiskoffer experts inhuren op het gebied van Podcasten. Kitty en Paul van Klemtoonmedia geven je graag een workshop in onze Podcastroom.

Wil jij je netwerk vergroten door je te ontpoppen als inspirerende expert? Wil jij je concurrentie een stap voor zijn en op de meest pure manier je doelgroep bereiken? Lees dan verder over onze podcastroom.

nl_NL_formalNL
en_GBEN nl_NL_formalNL