Duurzaam

ondernemen

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp. Bij Hotel De Reiskoffer leveren we graag een bijdrage aan het behoud van een leefbare aarde voor de generaties na ons.

Wat we doen

Een leefbare aarde voor de generaties na ons, daar zetten we ons graag voor in. We doen dit via onderstaande zaken. 

Milieubewust ondernemen

Verminderen van gebruik van gas, water, elektriciteit en afval.

Bewust lokaal ondernemen

Onze eerste keus gaat altijd naar lokale leveranciers en seizoensproducten. 

Sociaal ondernemen

Ondernemen zonder medewerkers, parners en leefgemeenschap uit het ook te verliezen. 

Green Key

Ook in 2020 ontvingen we weer een Gouden Green Key certificaat.
Green Key is het grootste duurzaamheidskeurmerk voor de toeristische en recreatieve branche in Nederland. Meer dan 700 Nederlandse bedrijven hebben dit keurmerk inmiddels verkregen. Een Green Key certificaat betekent dat een bedrijf veel meer doet dan dat de wet verplicht.

 

Wat betekent het Green Key keurmerk in de praktijk?
Belangrijk is dat onze gasten geen hinder ondervinden aan de duurzame acties die we in het hotel doorvoeren. De duurzame aanpassingen zijn zeer divers en lopen uiteen van waterbesparende maatregelen tot het aanbieden van Bamboe tandenborstels, van sfeervolle LED verlichting tot het koken met biologische en seizoensgebonden producten van lokale boerderijen. Daarnaast gebruiken we nu onder andere milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen, maken we op alle hotelkamers gebruik van zeepdispensers in plaats van wegwerpverpakkingen en hebben gescheiden afvalstromen. Zelfs de brandblussers hebben een milieukenmerk!

Ookal hebben we een cetrificaat op zak, achterover leunen is er niet bij. We kijken altijd naar mogelijkheden om nóg bewuster te ondernemen. 

Reiskoffer goes Green

Onderstaand enkele ‘groene’ acties die je als gast van ons hotel kunt tegenkomen tijdens je verblijf. 

nl_NL_formalNL
en_GBEN nl_NL_formalNL